KEIKAUTETTU KINKKUKAKKU
Taas kerran täytyy kiittää Kinuskikissaa mainiosta ohjeesta, josta alunperin sain vinkin äitikaveriltani. Tämä kinkkukakku upposi synttärivieraille lähes kokonaan! Saman version voisi toteuttaa myös lohesta. Kinuskikissan sivuilta löytyy myös kuvalliset ohjeet.
Taas kerran täytyy kiittää Kinuskikissaa mainiosta ohjeesta, josta alunperin sain vinkin äitikaveriltani. Tämä kinkkukakku upposi synttärivieraille lähes kokonaan! Saman version voisi toteuttaa myös lohesta. Kinuskikissan sivuilta löytyy myös kuvalliset ohjeet.
Koristeluun
punaisia ja/tai oransseja kirsikkatomaatteja
vihreitä ja/tai tummia viinirypäleitä
vihreitä ja/tai mustia oliiveja
salaatinlehtiä
Täyte
4 liivatelehteä
250 g palvikinkkua
1 punainen paprika
2 ½ dl (2-3 ruukkua) ruohosipulia
4 dl kuohukermaa
2 rs (á 125 g) piparjuurituorejuustoa (esim. Cantadou)
½ tl mustapippuria
½ dl vettä
punaisia ja/tai oransseja kirsikkatomaatteja
vihreitä ja/tai tummia viinirypäleitä
vihreitä ja/tai mustia oliiveja
salaatinlehtiä
Täyte
4 liivatelehteä
250 g palvikinkkua
1 punainen paprika
2 ½ dl (2-3 ruukkua) ruohosipulia
4 dl kuohukermaa
2 rs (á 125 g) piparjuurituorejuustoa (esim. Cantadou)
½ tl mustapippuria
½ dl vettä
Pohja
n. 300 g ruisleipäviipaleita
¾ dl maitoa
n. 300 g ruisleipäviipaleita
¾ dl maitoa
Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja kelmulla. Sivele reunoille ruokaöljyä. Halkaise tomaatit ja viinirypäleet ja asettele niitä sileä puoli alaspäin vuoan pohjaa vasten.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Leikkaa kinkku ja paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli.
Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi.
Laita piparjuurituorejuusto toiseen kulhoon. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatteet. Yhdistä liivateliemi tuorejuuston kanssa. Samalla tuorejuusto notkistuu. Sekoita tuorejuusto-liivateseos kermavaahdon joukkoon.
Lisää täytteeseen kinkku- ja paprikakuutiot, ruohosipulisilppu, (kurkkusalaatti) ja mustapippuri.
Lusikoi täyte vuokaan pieninä nokareina. Vältä levittämistä, jotta koristeet pysyvät paikoillaan. Painele lopuksi lusikalla täytettä tiiviisti pohjaa vasten, jotta se painuu tomaattien ja rypäleiden väliin.
Muodosta kakun pintaan leipäkerros ruisviipaleista sopivan kokoisia paloja leikkaamalla. Kostuta maidolla. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia – mielellään kuitenkin seuraavaan päivään.
Poista kakun ympäriltä irtopohjavuoan reuna ja asettele päälle salaatinlehtiä. Kumoa kakku laittamalla päälle tarjoilulautanen ja kääntämällä se kakun kanssa toisinpäin. Poista tuorekelmu.
SALAMIPIIRAKKA
Tuttavani on kehunut tätä italialaista salamipiirakkaa blogissaan, joten pakkohan sitä oli testata! Helppo ja herkullinen, todellakin! Resepti löytyy linkistä.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Leikkaa kinkku ja paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli.
Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi.
Laita piparjuurituorejuusto toiseen kulhoon. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatteet. Yhdistä liivateliemi tuorejuuston kanssa. Samalla tuorejuusto notkistuu. Sekoita tuorejuusto-liivateseos kermavaahdon joukkoon.
Lisää täytteeseen kinkku- ja paprikakuutiot, ruohosipulisilppu, (kurkkusalaatti) ja mustapippuri.
Lusikoi täyte vuokaan pieninä nokareina. Vältä levittämistä, jotta koristeet pysyvät paikoillaan. Painele lopuksi lusikalla täytettä tiiviisti pohjaa vasten, jotta se painuu tomaattien ja rypäleiden väliin.
Muodosta kakun pintaan leipäkerros ruisviipaleista sopivan kokoisia paloja leikkaamalla. Kostuta maidolla. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia – mielellään kuitenkin seuraavaan päivään.
Poista kakun ympäriltä irtopohjavuoan reuna ja asettele päälle salaatinlehtiä. Kumoa kakku laittamalla päälle tarjoilulautanen ja kääntämällä se kakun kanssa toisinpäin. Poista tuorekelmu.
SALAMIPIIRAKKA
Tuttavani on kehunut tätä italialaista salamipiirakkaa blogissaan, joten pakkohan sitä oli testata! Helppo ja herkullinen, todellakin! Resepti löytyy linkistä.
Oioi, ihanan näköisiä suolaisia herkkuja. Pitää ehkä itsekin kokeilla :)
VastaaPoista