sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Joulun makea olutleipä

Palataanpa vielä jouluun.
Nimittäin tämä leipäresepti on pakko laittaa talteen. Sitä on saatava ensi joulunakin! Ihan parasta. Työkaverini oli leiponut tällaisen leivän minulle ja me söimme sen perheen kanssa alta aikayksikön! Niinpä pyysin reseptiä ja taisin leipoa sitä joulun aikaan ainakin 3-4 kertaa!



Makea olutleipä

3dl   tummaa olutta
25g   hiivaa
1dl   siirappia
1dl   kaljamaltaita
1dl   ruisrouhetta
1,5tl suolaa
1dl   ruisjauhoja
4dl   vehnäjauhoja

Lämmitä olut kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva, siirappi ja maltaat oluen joukkoon. Lisää ruisrouhe, suola ja jauhot. Alusta pehmeäksi taikinaksi. Valuta taikina voideltuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (n. 1,5dl). Anna kohota peitettynä lämpimässä tunnin ajan. Paista leipää 175-asteisesen uunin alatasolla tunnin ajan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti