Tämä valloittavan makuinen juustokakku pääsi mammatreffiemme kahvipöytään. Kälyni bongasi tämän reseptin jo pari vuotta sitten valmistujaisiinsa ja siitä tuli samantien ihan lempparini. Puolukka tasapainottaa hyvin suklaista brownies-pohjaa, mikä itsessään on mukavan erilainen juustokakun pohja perinteisiin keksiversioihin verrattuna. Resepti löytyy Tarun taikakakut -blogista.
Brownies-pohja:
125g voita tai margariinia
75g tummaa suklaata
2dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2dl vehnäjauhoja
Puolukkatäyte:
2dl kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1prk vaniljarahkaa
3dl puolukkaa
2dl sokeria
6 liivatelehteä
4rkl vettä
Sulata voi. Lisää kuumaan voihin tumma suklaa paloiteltuna ja
sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Lisää joukkoon sokerit ja suola. Sen jälkeen
munat yksitellen. Lopuksi sekoita joukkoon jauhot. Kaada taikina 24cm
vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa noin 15-20 min. Anna pohjan jäähtyä.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokeri. Soseuta puolukka. Notkista tuorejuusto ja rahka. Lisää ne ja puolukkasose kuohukerman joukkoon. Kiehauta pari ruokalusikallista vettä ja liota liivatelehdet siihen, lisää ohuena nauhana täytteeseen. Kaada brownies-pohjan päälle. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai mielellään yön yli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti