perjantai 2. kesäkuuta 2017

Ihana puolukkajuustokakku

Tämä valloittavan makuinen juustokakku pääsi mammatreffiemme kahvipöytään. Kälyni bongasi tämän reseptin jo pari vuotta sitten valmistujaisiinsa ja siitä tuli samantien ihan lempparini. Puolukka tasapainottaa hyvin suklaista brownies-pohjaa, mikä itsessään on mukavan erilainen juustokakun pohja perinteisiin keksiversioihin verrattuna. Resepti löytyy Tarun taikakakut -blogista.

Brownies-pohja: 
125g  voita tai margariinia
75g  tummaa suklaata
2dl  sokeria
hyppysellinen suolaa
1tl  vaniljasokeria
2  kananmunaa
2dl  vehnäjauhoja

Puolukkatäyte:
2dl  kuohukermaa
200g  maustamatonta tuorejuustoa
1prk  vaniljarahkaa
3dl  puolukkaa
2dl  sokeria
6  liivatelehteä
4rkl  vettä

Sulata voi. Lisää kuumaan voihin tumma suklaa paloiteltuna ja sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Lisää joukkoon sokerit ja suola. Sen jälkeen munat yksitellen. Lopuksi sekoita joukkoon jauhot. Kaada taikina 24cm vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa noin 15-20 min. Anna pohjan jäähtyä.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokeri. Soseuta puolukka. Notkista tuorejuusto ja rahka. Lisää ne ja puolukkasose kuohukerman joukkoon. Kiehauta pari ruokalusikallista vettä ja liota liivatelehdet siihen, lisää ohuena nauhana täytteeseen. Kaada brownies-pohjan päälle. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai mielellään yön yli. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti