maanantai 2. joulukuuta 2013

Joulukakku

Meille tuli vieraita viikonloppuna, joten mahtava tilaisuus leipoa kakkua :)

Ajattelin kokeilla jotain uutta ja saada kakkuun joulun makua. Pohjan päädyin tekemään piparkakuista, väliin puolukkahyydyke ja päälle glögikiille. Kakku on maidoton.

 

Pohja:
noin 150g piparia murskattuna
noin 75g margariinia, joka sekoitetaan piparimurskaan

Seos painellaan vuokaan ja laitetaan jääkaappiin viilentymään.

Hyydyke:
noin 2dl puolukkaa soseutettuna
1prk Oatly vanilijakastiketta
1prk Sunnuntai kuohkea vispi
7 liivatelehteä + tilkka glögiä liivatteiden nesteeksi
sokeria maun mukaan

Puolukka, vanilla, vispi ja sokeri sekoitetaan. Sekaan lisätään sulatetut liivatteet. Massa kaadetaan pohjan päälle ja laitetaan jääkaappiin hyytymään 2-3 tunniksi.

Päällys:
2dl glögiä
3-4 liivatelehteä

Piparipohja ja puolukkahyydyke onnistuivat hyvin. Lopputulos ei ollut liian makea, mutta silti maistuva. Päällä oleva glögikiille ei sensijaan kovinkaan maistunut glögiltä. Siihen olisin toivonut enemmän glögin makua eli kakku vaatii vielä pientä kehittelyä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti