torstai 28. marraskuuta 2013

Joulun tuoksu

Mikä onkaan parempi syy leipoa kuin lähestyvä joulu! En ole ikinä aikaisemmin tehnyt itse piparkakkutaikinaa, joten nyt päätin kokeilla. Olen toki leiponut lapsena kotona pipareita. Kerran äitini joutui jopa tekemään kaksi eri piparitaikinaa, kun halusimme siskoni kanssa leipoa molemmat omat taikinat. Samaa taikinaa ei siis voitu jakaa. Ja luulenpa vähän, että äiti on varmaan saanut leipoa osan noista pipareista :)

Pipareista tulee myös ihana joulun tuoksu, varsinkin jos lopputulos näyttää tältä :)


Ensimmäinen pellillinen oli siis liian kauan uunissa! Onneksi loput onnistuivat paremmin.


Resepti, jota käytin oli seuraavanlainen:

1 dl tummaa siirappia
1 dl sokeria
noin 2,5 rkl valmista piparimausteseosta (katso määrä pipariseoksen pussin takaa, eri merkit ovat eri vahvuuksisia)
125 g margariinia
1 muna
1 tl soodaa

5 dl vehnäjauhoja

Kiehauta siirappi, sokeri, mausteet ja margariini. Jäähdytä seos ja lisää kananmuna. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu sooda. Sekoita hyvin.

Peitä taikina kelmulla ja anna kovettua jääkaapissa mielellään yön yli. Leivo seuraavana päivänä ja paista noin 200 asteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti