keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Suolaista herkkua

Päätin eilen, että huomenna on hyvä päivä tehdä karjalanpiirakoita. Olen tehnyt niitä kerran aikaisemmin itse ja ehkä muutaman kerran kotona äidin ja siskon kanssa. Ensimmäiset omat karjalanpiirakkani eivät olleet mitään huippulaatua ja siitä onkin jäänyt fiilis, että en jaksa nähdä niin paljon vaivaa, jos ne eivät edes maistu hyvältä. Nyt olin ilmeisesti kuitenkin päässyt tästä yli ja tänään oli uusi yritys.

Reilun 1-vuotiaan taaperon kanssa leipominen tai ruoan laitto ei ole aina ihan helppoa. Päätin kuitenkin ottaa riskin ja aloitin puuron keiton ennen päikkäreitä. Sain puuttuvan puuroriisin ihanalta ystävältäni naapurilta, joka oli juuri itse menossa kauppaan <3 Pikkuinen viihtyi yllättävän hyvin keittiön kaappien ja lelujen parissa ja sain ensimmäisen pellillisen uuniin ennen pitkästymistä. Loput sain tehtyä, kun annoin riisipuuroa kuppiin ja taapero maiskutteli sitä lattialla eväsretkellä.


Resepti äidiltä

Keitä riisipuuro ja anna jäähtyä.

Taikina
n. 2dl vettä
½ tl suolaa
3,5dl ruisjauhoja
1,5dl vehnäjauhoja
10g margariinia

 
Lisää kylmään veteen sulatettu rasva ja suola. Lisää jauhot sekoita tasaiseksi. Tee pötkö ja jaa n. 30 osaan , pyöritä palloiksi, litistä ja kauli pyöreiksi. Peitä taikinapallot ja kaaviloidut pohjat muovilla , että ei kuivu. Laita ruisjauhoja reilusti väliin.

 

Täytä
Harjaa ylimääräiset jauhot pois , levitä pohjien keskelle puuroa päihin asti). Käännä reunat keskelle ja rypytä (älä nipistele).

Paista n.225c  n. 10-15 min.


Voitele margariini -vesi seoksella, laita liinan alle.

 

Nauti!


Kannatti yrittää uudestaan. Namnam :)

2 kommenttia:

  1. Hyvä,tärkein ja ainakin mulla mieleenpainuvin ohje karjalanpiirakoiden teossa löytyy - älä nipistele! :D Oih,mä kuolaan täällä ajatellen,miten hyviä noi on! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo:) siinä sulle resepti, niin äkkiäkös sä väännät omat piirakat :D

      Poista