lauantai 1. helmikuuta 2014

Talvipäivän herkkumuffinssit

Leipomispeukaloa on kutitellut jo pidemmän aikaa. Jonkin aikaa sitten leivoin pullaa, mutta muuten olen yrittänyt hieman pitää taukoa herkuttelusta. Lisäksi useampana viikonloppuna on ollut jotakin menoa, kuten kaveriperheen lapsen synttärit tai reissua. Herkkuja on siis kuitenkin tullut syötyä, vaikka itse en ole leiponutkaan hetkeen. Tänä viikonloppuna ollaan perheen kesken kotona, joten kaivoin vihdoin muffinssivuoan kaapista.

Googlettelin eri ohjeita ja lopulta päädyin Yhteishyvän vadelma-suklaamuffinsseihin. Etsin aluksi jotakin kaura-mustikka reseptiä, mutta suklaa vei kuitenkin tällä kertaa voiton (kuten siinä yleensä käy)...


En ole koskaan tehnyt itse kuppikakkuja ja nyt ajattelin tehdä muffinssien päälle jotakin hyvää päällystä. Materiaalien puute kuitenkin vaikeutti asiaa aika tavalla, joten lopulta vispasin päälle kermaa ja asettelin muutaman vadelman. Käytin taikinassa kauramaitoa ja kuorrutuksessa Sunnuntain maidotonta kuohkeaa vispiä, joten leivonnainen on maidoton. Toimii tietysti myös tavallisena maidollisena versiona :)


Taaperon päiväunien aikana nautimme päiväkahvihetkestä ja kyllähän tämä hyvältä maistui.

1 kommentti:

  1. Aah, toi kermavaahto kruunaa koko herkun :) Näyttää hyvältä!

    VastaaPoista