keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Feta-pestopiiras

Huomiseen kahvipöytään valmistui Hellapoliisin ohjeilla feta-pestopiiras, joka ainakin uunista tultuaan näytti varsin herkulliselta!

Pohja:
150 g margariinia tai voita
1/2 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl basilikaa silputtuna
1/2 dl vettä tai kermaa

Täyte:
150-200 g feta- tai salaattijuustokuutioita
5 aurinkokuivattua tomaattia paloiteltuna
2 dl kuohu- tai ruokakermaa
3/4 dl pestokastiketta
3 munaa
150 g mozzarellajuustoraastetta

Nypi rasva, suola ja vehnäjauhot ryynimäiseksi.
Lisää nopeasti sekoittaen basilikasilppu ja vesi, käännä taikina tasaiseksi.

Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Ripottele pinnalle feta- tai salaattijuustokuutiot ja paloitellut aurinkokuivatut tomaatit.
Sekoita kerma, pestokastike, munat ja mozzarellaraaste keskenään ja kaada täytteiden päälle.
Jatka kypsentämistä 200 asteessa noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.

1 kommentti: