maanantai 21. syyskuuta 2015

Junakakkua 3-vuotiaalle

Meillä on juhlittu urakalla taaperon 3-vuotissynttäreitä. Päätimme pitää ensimmäiset kaverisynttärit, kun löysimme tarkoitukseen sopivan tilan vähän vahingossa. Juhlien teemana oli temppusynttärit jumppasalissa ja tarjoilun kantavana ajatuksena oli junakakku.

Murumme on innostunut nyt junaleikeistä ja kakkutoiveeksikin muodostui junakakku. Vieraita oli yhteensä 16 henkilöä (lapsia + aikuisia), joten ihan pieni kakku ei riittäisi kaikille. Päätin tehdä junakakun kääretortuista ja leivoin kakkua varten yhteensä kolme kääretorttua.

Kääretorttujen väliin laitoin soseutettua tuoretta mansikkaa, mihin oli sekoitettu hieman kaupan makeaa mansikkahilloa + vanillaa. Yritin laittaa täytettä reilusti ja käärittäessä sitä pursusi ylikin. Nopeasti osa täytteestä kuitenkin imeytyi kääretorttuun, joten se ei ollut aivan niin mehukas kuin olisin toivonut. Ihan hyvää kuitenkin :)

Päälle laitoin kermaa ja vadelmia sekä mustikoita. Renkaiksi valikoitui domino-keksit ja piiput, ikkunat, vaunujen väliosat sekä silmät tulivat lakusta.

Mietimme mieheni kanssa, että miten saamme kakun tarjolle ja lopputulemana oli terassilautaa päällystettynä kelmulla + foliolla. Raiteet tehtiin sulatetusta suklaasta, mitkä kovettuivat nopeasti jääkaapissa.Valmis kakku tarjoiltuna näytti lopulta tältä.Jotain suolaistakin piti saada tarjolle. Nämä maistui lapsille aika hyvin. Tikuissa on nakkia, lihapullia, kurkkua, tomaattia ja vesimelonia.
1 kommentti: