tiistai 14. helmikuuta 2017

Vauvan sormiruokaa

Toisen lapsemme myötä ja hänen kiinnostuksestaan ruokaa sekä itse syömistä kohtaan, olen innostunut vauvan sormiruokailusta. Kaikki reseptit sekä inspiraation lähde on sivusto Simppeli sormiruokakeittiö: http://simppelisormiruokakeittio.com

Osaa reseptejä olen hieman mukaillut meidän vauvalle sopivaksi, mutta perusrunko on Simppelin sivustolta lähtöisin. Aloitimme keitetystä bataatista ja parsakaalista. Pikkuhiljaa uskaltauduin antamaan esimerkiksi banaanipannaria ja vauvan marjamuffinssia. Kun huomasin, että vauvamme suoriutuu ruoan käsittelystä suussaan aika taitavasti, aloin lisäilemaan sormiruoan määrää. Edelleen syötän esimerkiksi puurot ja joinakin päivinä toinen ruoka voi olla vielä itsetehtyä sosetta, mutta koko ajan sormiruoan määrä on lisääntynyt.

Ezpz-ruoka-alusta on aika näppärä. Tosin edelleen vauvallemme on hieman haastavaa poimia koloista ruokaa, joten usein laitan ruokaa tarjolle myös alustan reunoille ja välillä ihan vaan pöydälle ilman alustaa. Tässä on tarjolla kana-porkkana-omena pötköjä, keitettyä kesäkurpitsaa sekä kasvispihvejä.

Tämä on ensimmäinen laatikkoruoka, mitä kokeilin. Tässä on lohi-kvinoa-porkkanalaatikkoa. Paistoin ne silikonisissa muffinssivuoissa. Päällä on korvike-muna seosta.

Erilaisia pihvejä olen kokeillut jo useampia. Tässä on perunamuussi-parsakaalipihvit. Muulle perheelle oli samana päivänä tarjolla perunamuussia ja nakkikastiketta.

Nämä tuntuvat olevan vauvamme yksi ehdoton lemppari, kana-porkkana-omena pötköt!

Ja vielä löytyi kuva porkkana-puuroletuista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti