maanantai 13. helmikuuta 2017

Porkkanakakku

Pitkästä aikaa tänne bloginkin puolelle jotain :) Ja mahdollisesti nyt vähän useammin taas, kun jauhopeukaloa on alkanut kutittaa ja olen taas kotiäitinä. Suurin inspis liittyy tällä hetkellä vauvan sormiruokiin, mutta samalla on tullut kokeiltua muulle perheellekin uusia juttuja.

Nyt otin työn alle porkkanakakun. En ole aiemmin tätä herkkua itse leiponut ja etsiskelin sopivan tuntuista reseptiä. Lopulta päädyin Arlan porkkanapiirakan reseptiin. Meidän vanhempi lapsemme ei pidä porkkanasta, mutta uskaltautui maistamaan tätä ja oli kuulema mielettömän hyvää :) Tein tästä maidottoman, joten muokkasin hieman reseptiä meille sopivaksi.

noin 4dl porkkanaraastetta
100 g kasvismargariinia
4 kananmunaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl jauhettua kanelia

Kuorrutus 
Oatly kaura "tuorejuustoa"
1 dl tomusokeria

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata margariini. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita mukaan porkkanaraaste ja margariini. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaneli keskenään, ja sekoita sitten taikinan joukkoon. Kaada taikina voidellulle ja jauhotetulle tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri  tasaiseksi massaksi. Levitä kuorrutus kakun päälle ja anna sen jähmettyä jääkaapissa.

Täällä alkuperäinen resepti: https://www.arla.fi/reseptit/porkkanakakku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti