Nyt otin työn alle porkkanakakun. En ole aiemmin tätä herkkua itse leiponut ja etsiskelin sopivan tuntuista reseptiä. Lopulta päädyin Arlan porkkanapiirakan reseptiin. Meidän vanhempi lapsemme ei pidä porkkanasta, mutta uskaltautui maistamaan tätä ja oli kuulema mielettömän hyvää :) Tein tästä maidottoman, joten muokkasin hieman reseptiä meille sopivaksi.
noin 4dl porkkanaraastetta
100 g kasvismargariinia
4 kananmunaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl jauhettua kanelia
Kuorrutus
Oatly kaura "tuorejuustoa"
1 dl tomusokeria
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi
raasteeksi. Sulata margariini. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi
vaahdoksi. Sekoita mukaan porkkanaraaste ja margariini. Sekoita jauhot,
vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaneli keskenään, ja sekoita sitten
taikinan joukkoon. Kaada taikina voidellulle ja jauhotetulle tai
leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 15
minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi massaksi. Levitä kuorrutus kakun päälle ja anna sen
jähmettyä jääkaapissa.
Täällä alkuperäinen resepti: https://www.arla.fi/reseptit/porkkanakakku
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti