tiistai 22. huhtikuuta 2014

Suolaiset muffinssit ja omenanainen jälkiruoka

Nämä herkut on leivottu jo aikaa sitten, mutta vasta nyt saan ne julkaistua täällä blogissakin.

Halusimme siskoni kanssa leipoa jotain. Selaisimme keittokirjoja ja reseptejä ja keksimme, että tällä kertaa kokeilemme jotakin suolaista. Olipas oivallus :)

Sain joululahjaksi Jenni Höijerin Sokerileipurin hurmaavat herkut kirjan ja päätimme kokeilla kirjassa olevaa kinkkunyyttien reseptiä. Tämä oli hyvä valinta, sillä lopputulos oli tosi herkkua! Kinkkunyyttien sisältöä muokkasimme hieman omanlaiseksi ja sinnehän voi laittaa sisälle melkein mitä vain. Meidän nyyteistä löytyi kinkkua, punasipulia, paprikaa ja mausteita sekoitettuna (maidottomaan) ruokakermaan.


Pohja:
200g margariinia
1tl suolaa
1dl perunahiutaleita
2dl vehnäjauhoja
1dl ruisjauhoja
1 1/2dl spelttijauhoja
1tl leivinjauhetta
2dl kylmää vettä

Sekoita voi, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi ja lisää joukkoon kylmä vesi. Sekoita tasaiseksi, pyörittele 12 palloa ja kaulitse/levitä muffinssivuokiin. Laita täyte ja sulje nyytit. Paista noin 200 astetta, noin 20-25 minuuttia.


Meillä ei muuten ollut spelttijauhoja, mutta korvasimme sen niin, että laitoimme muita jauhoja hieman enemmän. Jälkiruoaksi teimme samasta kirjasta omenapain, mutta se ei ollut niin hyvää miltä näytti. Pohja oli ihan ok, mutta täytteeseen tuli jonkinverran margariinia ja se myös maistui. En siis edes kirjoita reseptiä tänne, kun en itse ainakaan suosittele sitä sellaisenaan kenellekään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti