perjantai 8. marraskuuta 2013

Pullan tuoksua

Minusta olisi ihanaa, jos meidän taaperolle jäisi kotoa mielikuvia pullantuoksusta ja uunituoreista korvapuusteista. Minun lapsuudessani pulla tuoksui usein ja sitä oli lähes aina pakkasessa. En siis voi ymmärtää, miten olen onnistunut välttämään opit pullapitkon letityksestä!

Viime viikonlopun anoppilassa syödyt tuoreet pullat sekä Ellun aikomus leipoa pullaa, sai minutkin inspiroitumaan. Tänään siis aamulla kauppareissun jälkeen taikina kohoamaan ja esiliina esille. Ajattelin tehdä pullapitkon sekä korvapuusteja. Itse pidän kaikista eniten korvapuusteista ja taaperolle taas pullapitko olisi sopivaa välipalaa. Puolitin taikinan ja toisesta puolesta pyöritin kaksi pitkää taikinapötköä. Pötköt U-kirjaimen muotoon pöydälle ja sitten...niin, mitäs sitten tehdään? Enkö ole oikeasti aikaisemmin tehnyt pullapitkoa?!

Onneksi nykyäideillä on Google ja tällä kertaa vieläpä mies kotona. Mieheni istui pöydän ääreen ja alkoi neuvomaan minua Googlen ohjeiden mukaan. Tuo 1 tuon 3 yli ja 2 ja 4 ristikkäin jne...helppoa! Eikä saatu edes aikaiseksi perheriitaa. Lopputuloksena oli pitkoa muistuttava pötikkä, mutta kuva jää kuitenkin tällä kertaa laittamatta :D

Korvapuustit onnistuivat hyvin tai ainakin maku oli kohdillaan. Reseptinä oli ihan tavallinen puolen litran pullataikina. Näiden pullien myötä hyvää alkavaa viikonloppua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti