sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Viikonlopun herkut - omenaa ja vadelmaa

Meille tuli viikonlopuksi vieras, joten ainakin jotain pientä piti leipoa. Perjantai oli kuitenkin sen verran kiireinen päivä, että päädyin tekemään kääretortun. Kääretorttua sanotaan helpoksi leivokseksi, jossa on vaikea epäonnistua. Jostain syystä minulle kääretorttu on kuitenkin muodostunut hankalaksi leivonnaiseksi. Se jää joko raa'aksi, on liian kauan uunissa, halkeilee, kuivaa tai jotain tältä väliltä.

Tällä kertaa paisto onnistui kerrankin ihan hyvin. Väliin laitoin kermaa, johon sekoitin survottua vadelmaa. Tähän päälle ripottelin vielä kokonaisia vadelmia ja pieniä suklaapaloja. Kääretorttu maistui heti valmistuttuaan aika hyvältä, mutta yön yli jääkaapissa vetistyi jonkin verran ja täyte ei enää maistunut oikein miltään.


Launtaina leivoimme vieraani kanssa yhdessä. Halusimme kokeilla jotain uutta, jotain mitä kumpikaan ei ollut aikaisemmin leiponut. Nopean googlettelun jälkeen päädyimme marenkiseen omenakakkuun. Resepti on Valion resepteistä.

Itse en ole mikään marengin suuri ystävä, enkä ole sitä oikeastaan koskaan itse tehnytkään. Mutta tarkoitus olikin kokeilla jotain uutta. Lisäksi meillä oli kotimaisia syysomenia, joten raaka-aineeksi valikoitui omena.


Omenakakusta tuli aika iso ja tuhti. Omenasisällys oli suussa sulavaa lämpimänä, mutta myös sen maku kärsi kylmennettyään. Ohjeessa oli kanelin määränä 2tl ja laitoin ehkä noin 1.5tl, mutta sekin oli mielestäni liikaa. Leivonnainen oli ihan ok, mutta en usko tekeväni sitä uudestaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti