perjantai 22. marraskuuta 2013

Suklaahimo

Olen jo monta päivää kärvistellyt suklaahimon kourissa. Yhteen aikaan leivoin lähes pelkästään leivonnaisia, jotka sisälsivät joko kaakaota tai suklaata. Nyt suklaa on ollut jonkin aikaa tauolla, mutta katsoessani Koko Suomi leipoo -ohjelmaa, sain hurjan himon sacher-leivoksiin. Lueskelin useamman päivän erilaisia sacher-reseptejä. Huh, mikä määrä rasvaa, suklaata ja sokeria :) Löysin sitten Myllyn Parhaiden sivulta reseptin kevennettyihin sacher-leivoksiin. Leipominen on tosi kivaa ja mielellään aina palan tai kaksikin maistelen, mutta esimerkiksi kokonainen sacher-kakku ei oikein houkuttele. Varsinkin, kun nykyään tulee leivottua vähän useammin.

Tänään taaperomme heräsi jo kuuden aikoihin ja minulla oli jo ennen kahdeksaa taikinan teko hyvässä vauhdissa. Nämä kevennetyt ratkaisut usein näkyvät leivoksien maussa tai kuohkeudessa ja en kyllä saanut tästäkään pohjasta kovin mehevän näköistä. Syy voi toki olla myös leipurissa. Väliin laitoin aprikoosimarmeladia sekoitettuna Piltin aprikoosisoseeseen.

Ohjeen mukaan päällys suklaa tulisi sulattaa kiehuvaan kahviin. Yritin tätä, mutta suklaa meni lähes heti isoksi möykyksi. Vähän samanlaiseksi kuin, jos se olisi palanut. En tiedä oliko kattila liian kuuma. Laitoin siis haikein mielin puoli levyä suklaata roskikseen. Uusi yritys ja tällä kertaa sulatin pelkän suklaan ensin kattilassa. Se onnistui hyvin, mutta kun lisäsin tähän kahvia, kävi ihan samoin kuin ensimmäisellä yrityksellä. Tästä yritin kaapia sen mitä sain leivoksien päälle, mutta eihän siitä hyvä tullut. Tuli extra-light versio, kun päällä ei ole suklaata nimeksikään. Kovin hienoa kuvaa näistä ei saanut aikaiseksi, mutta maku oli ihan ok. Se ei tosin muistuttanut kovinkaan paljon sitä mielikuvaa, minkälaisista sacher-leivoksista olen viikon ajan haaveillut...


4 kommenttia:

 1. Ei menny ku strömsössä... :) miksiköhän se suklaa kökkääntyy kahvin kanssa..??

  VastaaPoista
 2. Liian kuumaa!! Jäähdytä kahvia jonkin verran ja laita vesihauteeseen ja siihen suklaa. Sekoittele sekaisin, kun suklaa alkaa sulamaan. Älä kuumenna liikaa vain sen verran,että suklaa sulaa. Muutenkin suklaa kannattaa sulattaa vesihauteessa, ei kuumene likaa.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. No ohjeessa luki et laita suklaa kiehuvaan kahviin!? Muuten suklaan sulattaminen kattilassa onnistui ihan hyvin.

  VastaaPoista