perjantai 8. marraskuuta 2013

Vaarin kaurapullat

Meillä on vietetty koko viikko kotipäiviä flunssan vuoksi. Tänään leivottiin pullia, lähinnä vaarille isänpäivälahjaksi. Vaari on pullamies henkeen ja vereen, muuta makeaa hän ei oikeastaan syö. Muistan omasta lapsuudestani, että äiti leipoi paljon pullaa, koska isälle pulla oli yleensä paras (ja ilmeisesti täysin riittävä) aamupala. Pakastimessa oli aina pullaa. Paras isänpäivälahja, jonka köyhä kotiäiti voi isälleen ja poikansa vaarille antaa, on siis pulla! Tässä resepti herkullisiin kaurapulliin (18-20kpl).


Ainekset 

2,5dl  maitoa
1 dl  sokeria
2 tl  kardemummaa
0,5 tl  suolaa
1 ps  kuivahiivaa
2 dl  kaurahiutaleita

5,5 dl  vehnäjauhoja
75g  margariinia

Täyte

margariinia
sokeria
kanelia

Voiteluun kananmunaa
Koristeluun raesokeria


  1. Sekoita reilusti kädenlämpöiseen maitoon sokeri, kardemumma ja suola. Lisää kuivahiiva kaurahiutaleisiin ja vispilöi taikinanesteeseen. Lisää jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
  2. Kauli kohonnut taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 30 x 50 cm). Levitä levylle margariini, sokeri ja kaneli. Kääri levy rullalle ja leikkaa n. 3 cm:n paloiksi. Nosta palat uunipellille paperivuokiin. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
  3. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  4. Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla.
  5. Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Ihania pullamuistoja! Ja minulla on myös pullantuoksuisia muistoja lapsuudesta :) Ihan mahtava isänpäivä lahjaidea!

    VastaaPoista
  2. Kiva resepti, kun ei ole pelkästään vehnäjauhoja. Huomasiko maussa jotakin eroa ns. tavalliseen pullaan?

    VastaaPoista